zondag 8 juli 2012

TA international

Een van de vele aantrekkelijkheden van de Transactionele Analyse (TA) is het internationale karakter ervan. Overal in de wereld zijn professionals in de weer met de ideeën achter en de concepten van de TA. In Japan is een sterke TA gemeenschap werkzaam in het onderwijs. In India gebruikt een flinke groep TA professionnels TA in consultancy. In Australie is een grote club van TA therapeuten werkzaam. Zuid-Afrika kent een heel actieve community van TA professionals die werken aan de verdere ontwikkeling van het land. Zuid-Amerika kent al heel veel jaren een heel eigen TA gemeenschap. En, last but not least, er is geen Europees land dat nog geen eigen TA vereniging heeft. De European Associtation for Transactional Analysis (EATA) verenigt al die Europese TA clubs. Ook de NVTA is aangesloten bij de EATA. Indrukwekkend dat zoveel mensen, overal op deze planeet, theorie en praktijk van de TA steeds verder ontwikkelen.

Komende zomer is de jaarlijkse TA wereldconferentie in Chennai in India. Een paar honderd TA fans van all over the globe reizen af naar India om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar lezingen, workshops te geven en te volgen en zeker ook om feest te vieren. Neem eens een kijkje op de website van deze TA conferentie. Thema in augustus is LIfe? Let's play!

Voor wie India te ver is of wie om andere reden dit jaar niet van de partij kan zijn is er goed nieuws. De EATA organiseert volgend jaar een grote TA conferentie in Noorwegen. Van 4 tot 6 juli 2013 nemen Noorse TA collega's de rol van gastheer en gastvrouw op zich. In Oslo is door Ketil Melhus en zijn collega's een werkelijk schitterend conferentiehotel afgehuurd. Thema van deze TA conferentie is The mystery and facts of human encounter. Een spannend thema! De website van het Noorse organisatie comité is al in de lucht en zal komende maanden verder worden gevuld. Ik krijg er al zin als ik er op rond kijk. 

De TA academie heeft het plan opgepakt volgend jaar met een grote groep (100?) docenten, studenten en oud-studenten naar Oslo af te reizen. Iedereen die eerder een TA conferentie bijwoonde kan bevestigen dat zo'n conferentie een bijzondere en inspirerende ervaring is. Alle ego-toestanden komen volop aan hun trekken. Binnenkort kun je via de geheel vernieuwde TA academie site laten weten of je mee gaat. Je bent meer dan welkom! Het wordt een feest! 

1 opmerking:

  1. Ik vind het ontzettend leuk en het ziet er goed uit die site. Ze zijn op Facebook ook al actief. Ook al is Noorwegen dichtbij, je moet er wel naar toe reizen en daar verblijven en dat kost toch geld. Is er niet een soort prijsvraag die ik kan winnen, soort free ticket of zo ? vind idee ook leuk met grote groep Nederlanders er heen en kan me ook voorstellen dat je juist met de buitenlanders wilt integreren zodat je het gevoel van die hele TA Community global kan ervaren. Groet Ingrid en......ser du il Oslo :)

    BeantwoordenVerwijderen