zondag 10 juni 2012

TA op het web

Wie in Google 'transactionele analyse' intikt krijgt meer dan 84.000 resultaten. Wie 'transactional analysis' als zoekterm gebruikt krijgt zelfs meer dan 2.000.000 hits. Zoals met alle zoeken op het net is het lastig te weten of de informatie die je vindt kwalitatief goed is. Er wordt ook veel kwalitatief minder goede TA kennis gedeeld op het net. Soms geeft de gevonden website evident foute informatie, dan weer is wat er wordt beweerd op meer subtiele wijze onjuist. Ik ga daar hier geen voorbeelden van geven natuurlijk. Ik wil niemand op een dwaalspoor zetten.

Wil je weten of je met up to date & state of the art TA informatie te maken hebt? Kijk eerst eens of de aanbieder een kwaliteitskeurmerk van de internationale TA gemeenschap heeft. Is iemand Certified Transactional Analyst (CTA) of (Provisional) Teaching & Supervising Transactional Analyst (P-TSTA)?  Dan is de kans groot dat wat je vindt van kwalitatief voldoende niveau is.

Al meer dan 50 jaar werkt de TA met een krachtig en inspirerend kwaliteitssysteem. De internationale TA training & certification council bewaakt en toetst de kwaliteit van TA professionals. Binnen Europa is er de European Transactional Analysis Association.

De Nederlandse TA academie leidt professionals op om TA in hun professionele praktijk te integreren. Het is prachtig als studenten doorstuderen om zo CTA of P-TSTA te worden.

Voor wie een website zoekt waarop uitvoerig en diepgaand helder wordt gemaakt wat TA is, kan terecht op de Engelstalige Wikipedia. Deze site staat terecht bovenaan de suggesties die Google doet als je transactional analysis intikt.

1 opmerking:

  1. meestal kom ik al googelende artikelen tegen die ook op de TAJ disk staan, blijkbaar zijn deze niet beveiligd. Inderdaad zijn de Engelse sites vaak uitgebreider. Ik kom soms ook tegen dat iemand schrijft een TA opleiding gedaan te hebben, en dan meestal een 1-0-1 bedoelt en vraag me dan of je hier iets tegen kunt doen

    BeantwoordenVerwijderen